Gerd Nilsen til minne

Det var med vemod vi mottok budskapet om at Gerd sovnet inn 28. februar i en alder av 93 år. 
Gerd, som vi alle kalte «mor Fagertun», var en viktig brikke i arbeidet med å utvikle lensmannsgården Fagertun, Nøtterøy bygdetun. Hun var en av de aller første som meldte seg til frivillig tjeneste i 1994 da dugnadsgjengen ble etablert. Her ble hun raskt en svært sentral person i restaureringsprosjektet som mange mente var en uoverkommelig oppgave utført på frivillighet. Det var ingen oppgaver som var for store for Gerd. Hun skrapte gammel maling av dører, sparklet og malte, restaurerte møbler, samlet gamle gjenstander, førte lister over inventar og løsøre på gamlemåten med blyant og papir. Duker ble vasket, rullet eller strøket, og hvis noe ble flyttet på ble det straks etterlyst og satt tilbake på plass. To ganger i året var det storrengjøring som Gerd selv utførte på gamlemåten. 
Gerd var en bestemt person, vi hadde alle stor respekt for henne, og vi var alle glad i henne. Onsdager er dugnadsdag og i alle år, Presis kl. 07.30, var hun på plass for å ta imot dugnadsgjengen med kaffe. I hele 24 år var hun med i dugnadsarbeidet, men fant selv ut i sitt 91. år at helsen ikke lenger spilte på lag. 
I 2013 ble hun anerkjent av Nøtterøy Rotary som et nyttig samfunnsmedlem med «Paul Harris Fellow» og samme år ble hun også «utropt» til æresborger nr 1 på Fagertun. To ualminnelig flittige hender har nå falt til ro. 
Vi har mye å takke Gerd for og takker spesielt for alt hun har betydd for bygdetunet.

Styreleder i Stiftelsen Fagertun
Tor Carlstedt

Follow Einar Hay-Hansson:

f. 1978. Med interesse for historie og utrustet med EDB-maskin, digitaliserer jeg Nøtterøy historielag. Send en mail hvis du lurer på noe web@notteroyhistorielag.no

Latest posts from

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.