Kulturminnestøtte til Fagertun

posted in: Forside | 0
Anne Lillelien Porter og Jan Tønnessen, begge i dugnadsgjengen og styret for Stiftelsen Fagertun, her i den store spisestuen. (Foto: Tor Gervin)

Kulturminnefondet har gitt tilsagn om å dekke en betydelig del av kostnadene, når man nå er i gang med å restaurere stuetakene i den 170 år gamle hovedbygningen på Fagertun. Det har gjort det mulig å hente inn profesjonell hjelp, og er samtidig en anerkjennelse for mye godt dugnadsarbeid som gjennom mange år er gjort og stadig gjøres med det gamle herskapshuset på Nøtterøy bygdetun.

Det er første gang Stiftelsen Fagertun har søkt om og fått midler fra Kulturminnefondet, som Stortinget opprettet i 2012 som en statlig ordning for å bidra til at kulturminner rundt om i hele landet blir satt i stand og tatt vare på.

På Nøtterøy bygdetun, Fagertun, tar gjerne den faste dugnadsgjengen hånd om det meste. Dugnadsgjengen gjør mye også denne gang med møbler, gardiner og vasking mv. Selve malerjobben utføres av Color Malerservice AS med malermester Tim Larsen. Det er et ganske omfattende arbeid, som må gjøres fagmessig med skraping, sparkling og maling i flere omganger.

Malermesteren er godt i gang, og er snart klar for første strøk på takene i den store spisestuen og mellomstuen inn mot kjøkkenet. Deretter tas de to salongstuene, som vender ut mot parken.

Anne Lillelien Porter, en av fem dugnadsdamer som året rundt bruker mye av sin tid i hovedhuset, kan fortelle at stuetakene ble malt også midt på 1990-tallet. Nå var det altså tid for å ta dette på nytt. Flere steder var malingen både skjoldete og oppsprukket. Man var nok litt spent på underlaget, men så langt har det ikke vært noen store overraskelser.

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Latest posts from

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.