17. mai på Nøtterøy bygdetun, Fagertun

posted in: Forside | 0
Høytideligheten med musikk, tale og bekransninger ble for mange en fin start på nasjonaldagen. (Foto: Tor Gervin)

Med en stortingspresident og to statsministere på sokkel i Fagertun-parken, ble det 17. mai på Nøtterøy bygdetun! Hvilken flott start på dagen, med velkomst av 17. mai-komiteens leder Karen-Ingrid Hovland, tale av Stein Engh (leder i Stiftelsen Fagertun), speidere som la ned kranser, Skjærgårdskoret, Nøtterøy Musikkorps, ordfører Jon Sanness Andersen og veldig mange flere med ham!

– Disse tre som har fått plass  på dette vakre bygdetunet, var betydelige samfunnsbyggere. Vi er stolte av hva disse i sin tid gjorde for velferd og samfunnsliv i landet vårt. De gjorde en forskjell. Det er derfor vi hedrer dem og minnes dem på 17. mai, på vår grunnlovsdag, framholdt Stein Engh i sin tale for dagen.

Stein Engh fortalte litt om hver av de tre som nå har sine byster i parken, stortingspresident Georg Prahl Harbitz og statsministrene Abraham Theodor Berge og Jan Peder Syse. Han la  til et håp om at også bysten til statsminister Trygve Bratteli finner veien til Fagertun når tiden er inne. Den står fortsatt på Teie torv

Dette var første gang 17. mai-komiteen la denne høytideligheten til Nøtterøy bygdetun. I det vakre vårværet ble det en flott og stemningsfull samling, som nok vil være starten på det som sikkert kommer til å bli en tradisjon i mange år framover. Kor, korps, komité og noen inviterte gjester ble servert en enkel frokost i hovedhuset og underlåven, andre var invitert til piknik i parken, før det store barnetoget på Kirkeveien.

Skjærgårdskoret sang «Kom mai, du skjønne milde».
Stein Engh, leder i stiftelsen Fagertun, holdt tale for dagen.
Nøtterøy Musikkorps slo an tonen.
Kransnedleggelse ved bysten til stortingspresident Georg Prahl Harbitz.
Bekransning av bystene til statsministrene Abraham Theodor Berge (t.v.) og Jan Peder Syse.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.