Jul på den gamle lensmannsgården

posted in: Forside | 0

Stor aktivitet på bygdetunet for å ha alt klart til «Jul på den gamle gården». I hovedhuset er juletreet pyntet, her har man forberedt utstilling av gamle, broderte juleduker og barnepiken Maries rom i loftsetasjen er ferdig innredet. Også på tunet er det stort juletre, og telt, bålpanner, bord og krakker. Uthuset har fått et siste malingsstrøk.

Fredag er det skoledag med diverse aktiviteter for elever på fjerde trinn fra Brattås, Torød og Føynland skoler.

Lørdag inviterer Nøtterøy Husflidslag og Nøtterøy Historielag til åpen familiedag kl 1130-1500. Ordfører Jon Sanness Andersen forestår kl 1200 høytidelig åpning av det «nye» uthuset, og kl 1400 skal det være gang rundt juletreet. I beste Fagertun-tradisjon blir det boder med salg av bl.a. husflid og hjemmebakst. For barn og ungdom er det smiing, tinnstøping, tekstilarbeid og jobbing med gammel julepynt. Hus og samlinger er åpne. I hovedhuset står guider klar for omvisninger, denne gang med juledukene i de staselige stuene. Kafeen byr på julegrøt, kaker, sveler, kaffe og saft.

Folk lot seg ikke be to ganger, da man på Fagertun skulle ha en utstilling av juleduker. Fra skuffer og skap har mange hentet fram ulike familieklenodier, responsen har vært over all forventning. Dette er godt, gammelt kvinnehåndarbeid fra den gang slike ferdigheter gikk i arv fra generasjon til generasjon.

Det ventes stor pågang. De som kan oppfordres til å sykle eller gå. Etter den siste tids regn og mildvær åpnes det ikke for parkering i parken.
Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.