Svein Hermansen æresmedlem i Historielaget

posted in: Forside | 0
Svein Hermansen i kjent positur på Nøtterøy bygdetun, her på sommerkafeen 2021. (Foto: Tor Gervin)

Et enstemmig styre har besluttet å utnevne Svein Hermansen til æresmedlem av Nøtterøy Historielag. Det er en av de virkelige veteraner i Historielaget som på årsmøtet 16. februar gis denne heder.

Allerede ved stiftelsen av Nøtterøy Historielag i 1979, ble Svein Hermansen valgt som varamedlem til styret, et verv han hadde i 23 år. I praksis var han som de andre varamedlemmene likestilt med resten av styret. Han nedla et solid arbeid med ansvar for utstillinger og en rekke andre praktiske oppgaver. Svein Hermansen har også vært svært engasjert i arbeidet med fotoregistrering, som resulterte i et arkiv med nesten ett tusen bilder.

Da årsskriftet Njotarøy kom for første gang i 1987, var Svein Hermansen ansvarlig for alt illustrasjonsmateriale. Som bilderedaktør, redaksjonsmedlem og artikkelforfatter bidro han sterkt til at Njotarøy ble en suksess. Her ga han seg ikke før i 2011, med den 25. utgaven av årsskriftet.

Svein Hermansen har også vært engasjert og har nedlagt mye godt arbeid på Nøtterøy bygdetun, Fagertun, og i Mellem-Bolærens Venner.

Han blir Nøtterøy Historielags 8. æresmedlem.

Historielaget har tidligere utnevnt disse æresmedlemmer: Knut Mello, Terje Fr. Gulbrandsen, John Kr. Kristensen, Thore Holm, Tore Dyrhaug, Trine Langemyr og Bente Dyrhaug.

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.