17. mai på Nøtterøy bygdetun, Fagertun

posted in: Forside | 0
Skjærgårdskoret sang Mai du skjønne milde, og 17. mai-komitéleder Mette Kathrine Ese ønsket velkommen til Fagertun. (Foto: Tor Gervin)

Flagget 14 meter til topps på ny flaggstang, parken i vakreste vårskrud, været i aller beste modus, massevis av feststemte mennesker med høy bunadsfaktor, Skjærgårdskoret, Kom mai du skjønne milde, tale for dagen, Nøtterøy Musikkorps, Nøtterø-sangen og blomsterkranser ved monumentene til stortingspresident Georg Prahl Harbitz og to av øyas tre statsministre; Abraham Berge og Jan Peder Syse.

Kunne det bedre bli, når Færders 17. mai-komité for tredje gang før barnetoget inviterte til samling ved «statsministerlunden» på Nøtterøy bygdetun, Fagertun?

Leder for årets 17. mai-komité, Mette Kathrine Ese, strålte som solen selv da hun ga mikrofonen til Eivind Luthen for dagens tale. Han løftet fram Grunnloven med føringer helt fra Magnus Lagabøtes landslov, priset ytringsfrihet og organisasjonsfrihet, og hyllet frivilligheten som muliggjør feiringen av 17. mai, som blomstrer i hverdagen og er et bærende element i samfunnet.

– Hva har ikke frivilligheten skapt i vår tid? Fulehuk fyr har aldri fungert bedre. Det samme kan sies om virksomheten på Bolærne. Frivilligheten tar vare på ishavsskuta Berntine og veteranskipet Kysten. Det er frivillige som har muliggjort vikingskipene Saga Oseberg, Saga Farmann og Saga Gokstad. Frivilligheten har skapt Kystkultursenteret med den gjenreiste Reperbanen. Og ikke minst flotte Fagertun, her vi er samlet i dag, framholdt Eivind Luthen.

Han takket Færder kommune, som aktivt støtter frivillighetens innsats for fellesskapet, og framførte en frimodig bønn at man tar vare på Håøya og gjør den til allemannseie. De som følger etter oss vil takke for det, forskutterte han.

Det var en 17. mai-tale preget av høytid og verdier, humor og rørende anekdoter, symbolverdien i at kommunen har tatt navnet Færder og som seg bør også med dagens gode gratulasjon!

 

 

 

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Latest posts from

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.