Aktiv sommer på bygdetunet

posted in: Forside | 0
Nøtterøy bygdetun, Fagertun, består nå av i alt sju bygninger. Her ser vi Skolestua, Hovedhuset, Bryggerhuset og Verkstedet. (Foto: Tor Gervin)

Det planlegges for en aktiv sommer på Nøtterøy bygdetun, Fagertun, med lørdagskafé 12. juni-14. august, sommerskole 9.-13. august og Åpen dag 22. august. Godt mulig blir det liv og røre på bygdetunet også i kulturminneuka i september, men her er enda ikke alt på plass.

Brukerutvalget, som er et koordineringsorgan for felles aktiviteter på bygdetunet, forutsetter nødvendigvis at ikke smittevernrestriksjoner vil være til hinder for planlagte arrangementer.

På den første lørdagskafeen 12. juni blir det et artig innslag med ”NM i gåstrikk”, der man følger opp en gammel tradisjon fra den gang det ikke var helt uvanlig å ha med seg strikketøyet mens man var ute og gikk. Folkevekkeren og gründeren Hans Nielsen Hauge var en av dem som strikket, mens han var på sine vandringer rundt om i Norge.

På lørdagskafeen vil Nøtterøy Husflidslag servere kaffe, saft og sveler, Nøtterøy Historielag står for omvisninger i bygninger og samlinger og Historielagets håndverksgrupper vil om ikke hver eneste lørdag, så ganske ofte ha aktiviteter med tinnstøping og smiing.

Nøtterøy Husflidslags sommerskole vil være for aldersgruppen 10-12 år med søm, sølvarbeider, tinnstøping, smiing, tegning, maling, spikking og toving. Her vil det være et opplegg med påmelding og deltakeravgift.

Åpen dag i august er den årlige stormønstringen på bygdetunet. Tidligere har det vært kjempestor publikumsoppslutning om Åpen dag, men i fjor måtte man dessverre avlyse på grunn av smittevernrestriksjoner. Nå planlegger Nøtterøy Historielag for ny Åpen dag, i godt samarbeid med Nøtterøy Husflidslag, Øyene Knivlag og flere eksterne aktører. Det blir omvisninger i bygninger og samlinger, musikkorps, brødbaking, smiing, tinnstøping, salgsboder med bl.a. grønnsaker og husflidsprodukter, flere serveringstilbud, veteranbiler og det ene med det andre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.