Klargjøring for nytt uthus på Fagertun

posted in: Fagerutn | 0
Tomta er klargjort for uthuset som skal erstatte den midlertidige rundbuehallen. Harald Bakke (t.v.) og Tor Carlstedt regner med byggestart sommeren 2021. Bak rundbuehallen skimtes ringmuren til den nye smia. (Foto: Tor Gervin)

På Fagertun går det slag i slag! Ikke før har man lagt ringmuren til den nye smia, så har man denne uka også klargjort tomta for det nye uthuset som skal erstatte den midlertidige rundbuehallen. Her venter man på byggetillatelse, med sikte på byggestart sommeren 2021.

Området bakom rundbuehallen, Torødhuset og hovedhuset har fram til nå vært litt utilgjengelig og ustelt. Noen timer med gravemaskin og bortkjøring har gjort underverker. Her er det blitt åpent og fint, nesten ikke til å kjenne igjen! Ikke bare er plassen der uthuset skal stå planert og gruset opp. Litt lenger bort er man godt i gang med å tilrettelegge for de som vil gifte seg på Fagertun, som er et av Færder kommunes vigselssteder. Her kommer det ellers en benk, der alle kan sitte ned for en stund og skue ut over bygdetunet. Til glede for humler og bier vil man så til med blomstereng, og kanskje kommer det en liten urtehage.

Det nye uthuset blir på i underkant av 50 kvm. til bruk som lager for materialer og diverse redskaper. Også dette er et hus som har en fortid, om enn bare noen tiår tilbake i tid. Det sto tidligere som redskapshus på Lysheim, der det da var dobbelt så stort. Mellem-Bolærens Venner trådte til – sist sommer ble bygningen demontert og fraktet til Fagertun, hvor materialene ligger lagret inntil byggetillatelse er klar og Fagertuns faste dugnadsgjeng kan gå i gang.

Den gjengen er som man forstår imponerende aktiv. I løpet av en måneds tid ferdigstilles utvidelsen av Nøtterøy Husflidslags lokaler i låven. Så flyttes lagret takstein og diverse annet for å gi plass til større parkeringsplass. Samtidig pågår det altså arbeid med vigselssted, blomstereng og ny smie. Godt mulig står den klar allerede til høsten.

Den nye uthuset på Fagertun – fasade mot vest og nord.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.