Ny smie på Fagertun

posted in: Fagerutn | 0
Harald Bakke er leder for dugnadsgjengen på Fagertun, her i arbeid med ringmuren for den nye smia. (Foto: Tor Gervin)

Dugnadsgjengen på Nøtterøy bygdetun, den gamle lensmannsgården Fagertun, rekker ikke å tvinne tommeltotter! Med byggetillatelse på plass, er man nå godt i gang med ringmuren som fundament for den nye smia – hus nr. 7. Samtidig fullføres utvidelsen av Husflidslagets lokaler i låven, og straks starter rydding av kratt og buskas for å gi plass til hus nr. 8 – et uthus som lager til erstatning for den midlertidige rundbuehallen.

Nå er det jo allerede en smie på Fagertun, oppført i 2015-2016 med reisverk fra den gamle langbanen på Tønsberg Reperbane. Her er det stor aktivitet både i sløydrom og smie med seks esser, så stor at det er behov for å flytte smia over til «nybygget» som man nå er igang med. Her skal man bruke tømmerkjernen til et gammelt hus fra Nesbryggveien, som høsten 2017 ble tatt ned på dugnad og fraktet og fraktet til Fagertun. Opprinnelig sto det på Gåsøy, oppført sent på 1700-tallet, og så ble det flyttet inn til fastlandet i 1886.

– Det er litt artig at tømmeret fra dette gamle huset kommer til nytte her på Fagertun. Det blir et ganske enkelt hus på ca. 30 kvm, ikke så høyt. Utvendig vil det få ny kledning, men inne vil tømmeret være synlig. Jeg tør ikke si noe om når det blir ferdig ettersom alt foregår på dugnad, men kanskje kan vi flytte smia en gang utpå høsten, forteller Harald Bakke – leder for dugnadsgjengen på Fagertun.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.