Øivind Tjøm til minne

posted in: Forside | 0

Vi har fått den triste melding om at Øivind Tjøm gikk ut av tiden 13. mars. Han nådde 85 års alder, etter de siste to år å ha slitt med sviktende helse.

Øivind Tjøm var født i Kristiansand, hadde sin oppvekst på vakre Ågerøya ved Brekkestø, gikk i gartnerlære på Dømmesmoen hagebruksskole i Grimstad og studerte ved Ås landbrukshøgskole. Som landskapsarkitekt praktiserte han i Tyskland, Sverige og flere steder rundt om her i landet fram til han omkring 1980 kom til Nøtterøy, hvor hans kone Anne Kari hadde gården Østre Nøtterø i arv. Bosatt her arbeidet han for Det Norske Hageselskap med Gjennestad gartnerskole i Stokke.

Øivind Tjøm var en utpreget familiemann, med varm omsorg for sin Anne Kari da hun ble rammet av uhelbredelig sykdom og ellers opptatt av barn, svigerbarn og barnebarn. Den blide og sosiale sørlendingen var sine venners venn og fant seg til rette i flere miljøer. Han var bl.a. med på å danne Nøtterøy sentrum vel og aktivt med i Kiwanis, akvarellgruppen på Sjølyst og «herreballetten» på Borgheim.

Med genuin interesse for historie kom Øivind Tjøm til å gjøre mye godt arbeid med utviklingen av den gamle lensmannsgården Fagertun til det som nå framstår som Nøtterøys flotte bygdetun. Her var han med i dugnadsgjengen fra 2007 til 2014. Siste to år var han også leder for Stiftelsen Fagertun, som på vegne av historielaget og kommunen forvalter bygninger og tomtegrunn på Fagertun.

De årene Øivind Tjøm tok tak på Fagertun var krevende, uten de samme muligheter for å søke økonomisk støtte som i dag. Han fikk på plass en langsiktig leieavtale med Nøtterøy Husflidslag, det ble i hans tid igangsatt omfattende arbeider med ny låvebru, innredning av låvens 2. etasje, rom for dugnadsgjengen i bryggerhuset og utbedring av store råteskader i sydveggen på hovedhuset. Han var opptatt av å promotere Fagertun med arrangementer, nettsider, informasjonsmateriell og tok initiativ til en utredning om framtidig bruk av bygdetunet.

I Stiftelsen Fagertun og Nøtterøy Historielag takker vi Øivind Tjøm for den han var og hans store innsats for Fagertun. Fred med hans minne.

På vegne av Stiftelsen Fagertun og Nøtterøy Historielag

Stein Engh

Tor Gervin

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Latest posts from

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.