Stiftelsen Fagertuns årsrapport 2023

posted in: Forside | 0

Bortfall av gaveforsterkningsmidler og momsrefusjon har gitt Stiftelsen Fagertun utfordringer, heter det i stiftelsens årsrapport for 2023. Stiftelsen Fagertun forvalter bygninger og tomtegrunn på Nøtterøy bygdetun, Fagertun. Årsrapporten gir oppdatert informasjon til kommunen, samarbeidspartnere, brukere og andre interesserte.

Stiftelsen Fagertuns økonomi totalt sett er tilfredsstillende, takket være tilskudd, leieinntekter og betydelig dugnadsinnsats. Bortfall av gaveforsterkningsmidler og momsrefusjon har imidlertid gitt utfordringer. For 2022 kunne stiftelsen inntektsføre gaveforsterkningsmidler med 46 250 kroner og momsrefusjon med 30 876 kroner. Gaveforsterkningen fra Kulturdepartementet utgjorde 25% av all støtte stiftelsen fikk, enten det var til drift eller ulike prosjekter. Det var ingen krav om hvordan dette tilskuddet skulle benyttes. Dessverre ble det i 2021 bestemt at denne ordningen skulle opphøre. Det var heller ingen krav om hvordan momsrefusjonen skulle benyttes. Lotteri- og stiftelsestilsynet besluttet i 2023 ikke lenger å innrømme Stiftelsen Fagertun momsrefusjon. Avgjørelsen er påklaget, og man venter fortsatt på svar.

Strømkostnadene var også i 2023 største utgiftspost, som sammen med forsikring, sommer- og vintervedlikehold utgjør ca. 346 000 kroner.

Nøtterøy Historielag og Færder kommune bidro i 2023 med til sammen 333 000 kroner til Stiftelsen Fagertun.

Her kan du lese: Fagertun årsmelding 2023

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.