200 000 fra Sparebankstiftelsen DNB

posted in: Forside | 0
Stor stas da Eirik Haraldsen fra DNB overrakte en symbolsk sjekk med 200 000 kroner til Jan Tønnesen, som er leder for Stiftelsen Fagertun. Til venstre Vigdis Kittang Ramstad, Jon Pande og Stein Engh fra Nøtterøy Historielag, (Foto: Tor Gervin)

Med en tildeling på 200 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til Stiftelsen Fagertun, går dugnadsgjengen på bygdetunet i løpet av høsten i gang med oppføringen av et uthus som skal fungere som lager og erstatte den midlertidige rundbuehallen.

Det sto tidligere som redskapshus på Lysheim, der det da var dobbelt så stort. Sommeren 2019 ble bygningen demontert og transportert til Fagertun av Mellem-Bolærens Venner.

– Også om det meste på Fagertun foregår på dugnad, er vi helt avhengig av økonomiske tilskudd. 200 000 kroner fra DNB-stiftelsen monner godt. De totale kostnadene for uthuset blir nok mer enn som så, sier Jan Tønnesen, leder i Stiftelsen Fagertun.

Sparebankstiftelsen DNB eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB. Utbyttet fra disse aksjene brukes til allmennyttige prosjekter etter to årlige søknadsrunder.

På Fagertun var det opprinnelig fire bygninger; hovedhus, bryggerhus, låve og stabbur oppført midt på 1800-tallet. Med etableringen av bygdetunet er det kommet flere, som alle nå har fått navn som beskriver hva slags funksjon de har på tunet; Verkstedet (gamlesmia), Skolestua (Torødhuset eller Svingenhuset), Smia (som enda ikke er helt ferdig) og til høsten byggestart for hus nummer 8; Uthuset.

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.