Iskunstnere på bygdetunet Fagertun

posted in: Fagerutn | 0
Iskunst på Fagertun, f.v. Randi Beck, Vidar Grønnerød og Ida Nove Cannon. (Foto: Tor Gervin)

Den kulturelle skolesekken er 12.-19. januar på Nøtterøy bygdetun, Fagertun, med et spennende prosjekt for 10. klassetrinn på Færder-skolene. I tur og orden lager skoleelevene hver sin form i is, som kunstnerne Ida Nove Cannon og Randi Beck med god bistand fra Vidar Grønnerød setter sammen til en større isskulptur som skal lyssettes.

Smittevernrestriksjoner gir nødvendigvis noen begrensninger, med bare skoleklasser. Det blir ikke som opprinnelig planlagt noe publikumsarrangement i forbindelse med avduking og lyssetting tirsdag 19. januar.  Isskulpturen blir stående med lys til den smelter.

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal ordning som skal gi barn og unge profesjonelle kunstmøter og kulturopplevelser av høy kvalitet i hverdagen, som en del av en helhetlig opplæring. Denne ordningen skal sikre at alle elever i grunnskolen får møte profesjonelle aktører fra kultursektoren innenfor et bredt spekter av kunst- og kulturuttrykk. Det er en obligatorisk ordning for alle skolene i den enkelte kommune.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.