Husflidsjubileum på bygdetunet

posted in: Artikkel | 0
Ordfører Jon Sanness Andersen ga Nøtterøy Husflidslag honnør som en viktig kulturbærer, da han satte ned en av tidskapslene. I bakgrunnen elever fra Steinerskolen, også de satte ned en av tidskapslene. Til høyre Kari-Lise Voldstad, leder i Nøtterøy Husflidslag.

Som et ledd i markeringen av Norges Husflidslags 110-årsjubileum har elever ved flere av Færder-skolene tegnet seg selv i klesdrakter de tenker seg å bruke om 40 år, med mange artige kommentarer. Tegningene er sammen med informasjon om status 2020 lagt ned i forseglede tidskapsler i en kum ved det store ankeret i Fagertun-parken, og skal åpnes igjen år 2060!

Dagens corona-tilpassede arrangement med elever og lærere fra Steinerskolen og Herstad skole gikk i regi av Nøtterøy Husflidslag og Ung husflid, med aktiv deltakelse og gode ord fra ordfører Jon Sanness Andersen, Fagertuns dugnadsleder Harald Bakke og Husflidslagets leder Kari-Lise Voldstad og sekretær Vigdis Kittang Ramstad.

Representanter for Nøtterøy Historielag, Stiftelsen Fagertun, husflidsdamer, dugnadsfolk og flere med slo ring om dagens høytidelighet på bygdetunet.

Herstad-elevene Sara Skuggedal Konjuhi (t.v.) og Vilde Synnøve Budeng-Larsen satte ned den første av i alt fem tidskapsler, som skal åpnes om 40 år. Her ser vi også ordfører Jon Sanness Andersen og leder Kari-Lise Voldstad i Nøtterøy Husflidslag.
Høytidelig på Nøtterøy bygdetun i dag, da man satte ned tidskapsler med tegninger fra elever ved Teie skole, Føynland skole, Herstad skole, Lindhøy skole og Steinerskolen. (Foto: Tor Gervin)

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.