Har du en gammel juleduk?

posted in: Forside | 0
– Denne var fin, vi vil gjerne låne flere, sier Anne Lillelien Porter. (Foto: Tor Gervin)

På Nøtterøy bygdetun, Fagertun, har man allerede så smått begynt å tenke på jul! Lørdag 3. desember inviteres det i god tradisjon til «Jul på den gamle gården» med stort juletre, bålpanner og salgsboder på tunet, håndverksaktiviteter, husflid, kafé og omvisninger i hus og samlinger. Denne gang vil Nøtterøy Historielag og Nøtterøy Husflidslag også rigge til en samling med gamle, broderte juleduker.

-Vi håper å få låne duker som vi kan stille ut. Rundt om i skuffer og skap ligger det mye fint håndarbeid. Det er tanken at vi skal rigge til en utstilling her i hovedhuset, forteller Anne Lillelien Porter.

I første rekke ønsker man juleduker fra årene før og etter krigen, men også det som er eldre og kanskje yngre kan det være aktuelt å ta med i utstillingen. Stadig kommer det folk som vil gi ett og annet i gave til Fagertun, men her er det bare snakk om korttids lån til «Jul på den gamle gården». Alt som lånes inn vil bli merket med navn på eier, og for hvert enkelt objekt vil man avtale tilbakelevering straks etter at arrangementet er over slik at de som låner bort kan stelle til for julefeiring hjemme.

-De som har duker vi kan stille ut, kan enten ringe meg på telefon 45 20 30 84 eller komme hit til Fagertun når vi har fast dugnadsdag hver onsdag, sier Anne Lillelien Porter.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.