Historielagets utvikling gjennom 40 år

posted in: Medlemsmøte | 0
Terje Fr. Gulbrandsen har lang fartstid i Historielaget, og har vært både leder og redaktør for årsskriftet Njotarøy. Vel 50 tilhørere lot seg underholde og begeistre, da han fortalte om lagets utvikling gjennom 40 år. (Foto: Tor Gervin)

Nøtterøy Historielags 40 aktive og begivenhetsrike år på snaue 60 minutter! På medlemsmøtet 18. september tok Terje Fr. Gulbrandsen vel 50 tilhørere en reise tilbake i tid, helt til det aller første møte 22. februar 1979 med Helge Paulsen som foredragsholder.

Helge Paulsen skulle sammen med Tore Dyrhaug og flere med komme til å bli en verdsatt artikkelforfatter til årsskriftet Njotarøy. Årsskriftet kom første gang i 1987, og har sammen med generøse tilskudd fra Nøtterø Sparebank/Sparebank1 i betydelig grad bidratt til Historielagets gode økonomi.

– Vi møter fremtiden med interesse, entusiasme, pågangsmot, kreativitet og gode støttespillere, sa Terje Fr. Gulbrandsen.

Nøtterøy Historielags første leder var John M. Hovland, som siden ble etterfulgt av Terje Fr. Gulbrandsen, Thore Holm, Erik Graue, Svein Lundby, Gisle Bjørnstad og nå Sven Erik Tholander. Som redaktører for Njotarøy var det Knut Mello som tok føringen, og etter ham Terje Fr. Gulbrandsen, Svein Lundby, Helga Daler og i dag Signar Idland.

Medlemsmøtene ble til å begynne med holdt på Nøtterøy videregående skole, siden i Sentrumsbygget, Kulturhuset, Teie kirke og Borgheim menighetssenter. Det har vært nesten 250 medlemsmøter, og mange hyggelige turer – rundt om i nærmiljøet og til Løvøya, Stokke, Sarpsborg, Mølen, Bohuslän, Värmland og Telemark.

Terje Gulbrandsen, som selv har 33 års fartstid i Historielaget, fortalte om mye godt arbeid med arkeologiske undersøkelser, rydding og skjøtsel i Hella, om krevende utfordringer med restaurering og utvikling av lensmannsgården Fagertun til Nøtterøy bygdetun og om det store avisregistreringsprosjektet, der det kan søkes i ulike kategorier med 280 000 treff.

Tilhørerne lot seg underholde og begeistre av en foredragsholder som var innom det meste, og som ga kreditt til de de mange som har vært med på å gjøre Nøtterøy Historielag til hva det er i dag med nesten 1000 medlemmer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.