Legger skifertak på Fagertun-smia

posted in: Forside | 0
Kai Roar Furvann leder an i arbeidet med å legge skifertak, her med Harald Bakke som handtlanger. (Foto: Tor Gervin)

– Dette kommer til å ta tid, men så blir det fint! Kai Roar Furvann har gjort jobben før, og vet hva han står overfor når han leder an i arbeidet med å legge dråpeskifer på den «nye» Fagertun-smia.

Det skal legges nesten 1000 stein, og karene i dugnadsgjengen på bygdetunet må være pinlig nøyaktige om dette skal bli bra. Foreløpig har Kai Roar Furvann med seg Nils Solum og Harald Bakke som skifertaktekkere, men han regner med at flere av karene i dugnadsgjengen kommer med etter hvert.

Kai Roar Furvann tør ikke si når taket blir ferdig. Han vet det tar tid, for hjemme på Ulvø har han lagt skifer på flere bygninger. Han begynte forsiktig med garasjen, og tok det derfra. Nå drar bygdetunet nytte av møysommelig tilegnet erfaring.

Dugnadsgjengen er ellers kommet langt med den «nye» smia, der man har brukt tømmerkjernen til et gammelt hus som opprinnelig ble oppført på Gåsøy sent på 1700-tallet, og som ble flyttet til Nesbryggveien i 1886. Bortsett fra taket, er huset ferdig utvendig. Inne gjenstår støping av gulv og innredning, før selve smia med tilhørende utstyr kan rigges til.

Stein for stein; Nils Solum begynner å få dreisen på å legge takskifer.
Nesten ferdig utvendig, inne gjenstår støping av gulv og innredning, før selve smia med tilhørende utstyr kan rigges til.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.