Ny leder for Stiftelsen Fagertun

posted in: Fagerutn | 0
På bildet ser vi ny og avtroppende styreleder, Jan Tønnesen (t.v.) og Tor Carlstedt. (Foto: Tor Gervin)

Styret i Stiftelsen Fagertun har valgt Jan Tønnesen til ny leder etter Tor Carlstedt, som har hatt dette vervet i seks år og som for tid tilbake ønsket avløsning.

Stiftelsen Fagertun forvalter bygninger og tomtegrunn på Nøtterøy bygdetun. Det var i 1993 at Nøtterøy kommune og Nøtterøy Historielag gikk sammen om å opprette en stiftelse for bevaring og utvikling av den gamle lensmannsgården Fagertun som bygdetun. Tor Carlstedt har nedlagt betydelig arbeidsinnsats for drift og utvikling av bygdetunet i de årene han har ledet styret for stiftelsen. Nøtterøy bygdetun er med tiden blitt en mangfoldig virksomhet med «nye» hus, ulike samlinger og aktiviteter, flere aktører og leietakere.

Stiftelsens styre består av medlemmer som oppnevnes av nå Færder kommune og Nøtterøy Historielag. Historielaget har tre av i alt fem medlemmer i styret, og fikk en utfordring da Tor Carlstedt ba om avløsning. Det er utarbeidet en ny organisasjonsmodell med sikte på å avlaste den nye styrelederen for diverse løpende oppgaver.

Dermed har man lyktes å finne fram til Jan Tønnesen, som nå altså er valgt til ny leder. Han er maskiningeniør og har studert industriøkonomi, har yrkeserfaring blant annet som leder for Velle Utvikling AS og har ellers vært speiderleder og engasjert i annet foreningsarbeid.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.