Nytt byggeprosjekt på Nøtterøy bygdetun

posted in: Forside | 0
Nytt byggeprosjekt, f.v. dugnadskarene Tom Jørnsen, Nils Solum, Steinar Jacobsen, Harald Bakke, Harald Voldstad og Erik Bruserød. (Foto: Tor Gervin)

Endelig er de i gang! Til uka lager de forskalingen, før kulda setter inn støper de plata huset skal stå på, innen jul regner de med å ha reist bygget og til sommeren er de nok ferdig. På Nøtterøy bygdetun, Fagertun, går det unna når en rutinert dugnadsgjeng gyver løs på nye oppgaver!

Parallelt med byggestart for bygdetunets hus nummer 8, Uthuset, arbeider dugnadsgjengen videre med den «nye» smia. Her er man nå ferdig med å legge dråpeskifer på taket og andre utvendige arbeider. Nå skal det støpes gulv og fullføres diverse innomhus, før essa og annet utstyr kan flyttes over og frigjøre tiltrengt plass i hus nummer 5, Verkstedet. Godt mulig vil man før jul være i mål med Smia, som er hus nummer 7.

Skifertaket på Smia ble kjempefint! Kanskje blir det dråpeskifer også på det nye Uthuset.

– Smia og Uthuset vil jo ligge parallelt og liksom høre sammen. Fortsatt har vi en god del skifer på lager, men vi vet enda ikke helt om vi har nok, forteller dugnadsleder Harald Bakke.

Han har, som man forstår, en framdriftsplan. Samtidig poengterer han at dugnadsgjengen slett ikke har hastverk. Mange oppgaver venter, også løpende vedlikehold både på de fire opprinnelige husene på den gamle lensmannsgården og etter hvert ytterligere fire hus på Nøtterøys flotte bygdetun. Her er nær sagt alt basert på frivillighet.

– Prosessen har en verdi i seg selv. Her tar det som skal gjøres den tida det tar, for å si det sånn, framholder Harald.

Mens Smia er oppført med tømmer fra et 1700-talls hus som opprinnelig sto på Gåsøy og siden i Nesbryggveien, bygges Uthuset med materialer fra en bygning som tidligere sto på Skauen, like ved Lysheim. Sommeren 2019 ble den demontert og transportert til Fagertun av Mellem-Bolærens Venner. På bygdetunet blir den på omkring 50 kvm, en del mindre enn før bygningen ble demontert.

Uthuset skal fungere som lager. Det vil erstatte den midlertidige rundbuehallen og ellers gi plass for mye av det som i dag ligger lagret ute på området ovenfor parkeringsplassen bakom Låven. Dermed kan også parkeringsplassen utvides, og det er det behov for.

Hus nummer 8 på Fagertun, Uthuset, skal fungere som lager og vil erstatte den midlertidige rundbuehallen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.