Stiftelsen Fagertuns årsrapport 2022

posted in: Forside | 0
Hovedhuset og Skolestua på bygdetunet Fagertun. (Foto: Tor Gervin)

Nøtterøy bygdetun, Fagertun, er med tiden blitt en omfattende virksomhet som involverer mange mennesker. Nær sagt alt gjøres på frivillig basis av ressurspersoner, som hver for seg og i godt fellesskap ivaretar ulike oppgaver. Det er mye som skal innrettes og koordineres for å holde hjulene i gang.

Stiftelsen Fagertuns økonomi har de senere år vært tilfredsstillende. Dette til tross for stor aktivitet de siste seks årene med fire nye hus. Samtidig har dugnadsgjengen vedlikeholdt de eldste bygningene, spesielt hovedhuset fra 1842.

Økonomisk sett har dette vært mulig takket være gode bidrag til aktuelle prosjekter fra sparebankstiftelser, forsikringsselskaper og Norsk kulturminnefond m.fl. Stiftelsen mottar ellers hvert år midler fra Færder kommune og Nøtterøy Historielag til drift av bygdetunet, siste år til sammen kr. 298 000, står det å lese i Stiftelsen Fagertuns årsrapport for 2022.

Stiftelsen Fagertun forvalter bygninger og tomtegrunn på bygdetunet. De ulike brukere/leietakere ivaretar samlinger og står for arrangementer mv. Årsrapporten gir informasjon om aktivitet og status til kommunen, samarbeidspartnere, brukere og andre interesserte.

Les årsrapporten: Stiftelsen Fagertun 2022

 

 

Follow Tor Gervin:

Ass. nettredaktør

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.