Historielaget 40 år – høstens program

posted in: Forside | 0
Klar for høstens dugnad i Hella, Sven Erik Tholander (t.v.) og Terje Gulbrandsen, nåværende og tidligere leder i Nøtterøy Historielag – her under vårens dugnad. (Foto: Tor Gervin)

Åpen dag på bygdetunet Fagertun søndag 25. august er første post på høstens program for Nøtterøy Historielag, som i 2019 runder 40 år. Det blir dugnad i Hella 16. september (NB! Ikke 6. september), medlemsmøter på Borgheim menighetssenter 18. september, 23. oktober og 13. november, før Jul på den gamle gården Fagertun 6. og 7. desember. Programfolderen er klar, og distribueres i disse dager til medlemmene.

Tidligere leder i Historielaget, Terje Gulbrandsen, vil gi et tilbakeblikk på stadig økende aktivitet i Historielaget helt siden starten i februar 1979, når han holder foredrag 18. september. På medlemsmøtet 23. oktober holder Rita Bellsund Gjørven foredraget «Frøken Backer, Teie skole, positiv og stimulerende pedagogikk 1951-53». George Bratli har satt «Scottish Norwegian Connection – Norske hvalfangere i militær tjeneste under siste krig» som tittel for sitt foredrag 13. november. Historielagets medlemsmøter på Borgheim menighetssenter starter kl 1830.

I programfolderen forteller Sven Erik Tholander, som leder Historielaget i jubileumsåret, om mange gode aktiviteter og tilbud til medlemmene. Bygdetunet Fagertun gir rammen for mye av det som foregår i regi av Historielaget. Det er nå er laget en utviklingsplan med visjoner for hele området. Sven Erik Tholander omtaler årsskriftet «Njotarøy», som kommer nærmere jul og som nok en gang vil by på spennende, lokalhistorisk stoff. Han sier også litt om arbeidet med Svend Foyns vindfløy på Ramberg, og benytter anledningen til å takke alle som støtter opp om Nøtterøy Historielag.  

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.