Utgravninger på Slottsfjellet i 2025?

posted in: Forside | 0
– Det er fortsatt mye vi ikke vet, sa konservator Cecilia Gustavsen da hun fortalte om liv og levnet på Tunsberghus. (Foto: Tor Gervin)

Norsk borgsenter lokalisert til Slottsfjellmuseet vil søke om 4 millioner kroner i forskningsmidler for utgravninger innenfor området til Tunsberghus. Her er det kulturminnelag som aldri er blitt skikkelig undersøkt. Riksantikvaren er med. Det er håp om at Norsk institutt for kulturminneforskning kan komme i gang med utgravningene på Slottsfjellet i 2025.

– Dersom vi finner noe spennende, kan det fort bli behov for mer enn 4 millioner kroner. Det er mye vi ikke vet, sa Cecilia Gustavsen, da en interessert gruppe fra Nøtterøy Historielag onsdag 31. mai fikk en eksklusiv omvisning på museet.

Cecilia Gustavsen er arkeolog og konservator ved Slottsfjellmuseet, der hun har etablert og leder det nasjonale arbeidet med Norsk borgsenter.

Norsk borgsenter tilknyttet Vestfoldmuseene er etablert som en egen satsning ved Slottsfjellmuseet. Her skal Borgsenteret være det nasjonale kompetansesenter med ansvar for for drift og tilrettelegging av forskning og forskningsbasert formidling til et bredt publikum i Norge.

I februar holdt Cecilia Gustavsen foredrag på medlemsmøte i Nøtterøy Historielag, Denne siste dagen i mai inviterte hun til en god runde med hovedvekt på Norsk borgsenter og Tunsberghus, men også med mye av det museet ellers har å vise fram; hvalfangst, middelalderminner, Klåstadskipet, bunader, folkekunst i Vestfolds bygder, fra hedendom til kristendom og det ene med det andre.

En interessert gruppe fra Nøtterøy Historielag fikk en eksklusiv omvisning på Slottsfjellmuseet – Cecilia Gustavsen t.v.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.