Referat årsmøte 17/2-2016

posted in: Medlemsmøte, Referat | 0

NØTTERØY HISTORIELAG

Nøtterøy historielag avholdt sitt årsmøte 17. februar på Borgheim menighetssenter med ca 90 fremmøtte. De vanlige årsmøtesakene ble behandlet og godkjent. Styret i 2016 består av følgende medlemmer:

Styreleder Gisle Bjørnstad.

Nestleder Svein Øksenholt

Kasserer Jon Pande

Sekretær Dag Mikkelsen

Styremedlem Grethe M. Christensen.

Styremedlem Tone Meier

Styremedlem Vigdis Kittang Ramstad (ny)

Styremedlem Hans Jørgen Hansen (ny)

Historielagets fremste oppgave de nærmeste årene er å utvikle bygdetunet Fagertun til å bli et livskraftig senter for befolkningen i distriktet. Vi er i ferd med å få dette til. Aktiviteten i 2015 har vært meget god. Det er gjennomført flere arrangementer i bygdetunet Fagertun enn tidligere.

Husflidslaget som leietaker har også vært aktive. Videre etableres det nye grupper som vil bruke 2 nye bygninger som er under oppføring. Dugnadsgjengen i Stiftelsen Fagertun har gjort en formidabel jobb i den forbindelse.

Økonomien i Historielaget er under kontroll

Etter årsmøte kåserte  journalist og redaktør Einar Aaraas over ”Glimt fra Nøtterøy og verden for 50 år siden (1966)».

Temaet falt i smak hos de fremmøtte. De fleste hadde jo et forhold til denne tiden. Foredraget ble holdt i en humoristisk tone. Han koblet opp hendelser med sitater fra den gang så kjente Petter Punktum, alias den legendariske redaktør i Tønsberg Blad Sverre Mitsem. Vinteren 1966 var meget hard. Store snømengder og bitende kaldt med tommetykk is ut til Færder uttalte Petter Punktum følgende: ”Alt har sine lyspunkter. Bare tenk på hvor lett det er nå om dagen å holde hode kaldt”.

Det var også interessant å høre at Nøtterøy var den kommunen som var best dekket i TB på denne tiden.

Kåsøren tok opp mange andre interessante hendelser dette året. Den interesserte leser kan gå inn på Historielagets hjemmesider og lese hele kåseriet

Neste medlemsmøte avholdes 16. mars. Da kommer Ida Landberg og skal foredra om ”Spanskesyken i Vestfold.”
Vel møtt-

Dag Mikkelsen

Sekretær

Follow Einar Hay-Hansson:

f. 1978. Med interesse for historie og utrustet med EDB-maskin, digitaliserer jeg Nøtterøy historielag. Send en mail hvis du lurer på noe web@notteroyhistorielag.no

Latest posts from

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.